FRANKFURT - De in ongenade gevallen Duitse arbiter Robert Hoyzer heeft de uitslag van vier voetbalwedstrijden gemanipuleerd. De duels vonden plaats tussen mei en oktober 2004. De Duitse voetbalbond DFB heeft dat donderdag onthuld. De bond kreeg inzage in de bewijsstukken van het Berlijnse Openbaar Ministerie.

Hoyzer heeft in twee andere wedstrijden geprobeerd het verloop te beïnvloeden, maar slaagde daar niet in. In weer een ander duel heeft hij niet hoeven manipuleren om het gewenste resultaat op het scorebord te krijgen. Al met al is hij in zeven wedstrijden betrokken bij het wedschandaal dat het Duitse voetbal in zijn greep heeft.

Hoyzer

De duels die de 25-jarige Hoyzer zeker heeft beïnvloed zijn SC Paderborn - Hamburger SV, Wuppertal - Werder Bremen Amateurs, Eintracht Braunschweig - St. Pauli en Ahlen - Wacker Burghausen. Dit waren geen van al duels in de hoogste liga.

De DFB heeft verder bevestigd dat 25 personen betrokken zijn bij de omkooppraktijken, onder wie ook de arbiters Jürgen Jansen, Felix Zwayer en Dominik Markes. Veertien spelers worden verdacht van het aannemen van aanmoedigingspremies. De Nederlandse aanvoerder Thijs Waterink van Paderborn is een van hen. Twee Kroatische broers zijn aangehouden op verdenking van illegale gokpraktijken.