SITTARD - Kevin Hofland en Mark van Bommel spelen met de gedachte om hun oude club Fortuna Sittard te steunen. De Limburgse club heeft acute financiële problemen en werd woensdagavond ternauwernood overeind gehouden door de gemeenteraad van Sittard-Geleen.

"We willen graag iets doen", zegt Hofland. "Ik heb het met Van Bommel gehad over bijvoorbeeld een benefietduel, om op die manier geld voor de club in te zamelen."

Van Bommel: "Ik ben zeker van de partij als er een benefietduel wordt georganiseerd. Ik wil dolgraag iets doen voor Fortuna, het zou in- en intriest zijn als Fortuna op zou houden te bestaan. Als er inderdaad een schuld is van 24 miljoen, zijn er zeker fouten gemaakt, dat kan niet anders. Hofland en ik kunnen dat bedrag niet zomaar wegpoetsen. Maar als we iets kunnen doen, zullen we dat niet laten."

Hofland denkt erover om naast een benefietduel ook op een andere manier zijn oude club te helpen. "Ik weet nog niet precies op welke manier, daar denk ik nu over na. Ik vond het in ieder geval fantastisch toen ik woensdagnacht via een sms-je hoorde dat de gemeente een positief besluit had genomen. Een club als Fortuna mag nooit failliet gaan."

Trainer Chris Dekker verwelkomt het plan van de twee Limburgse vedettes. "Als spelers met zo'n naam iets voor ons willen doen, is dat natuurlijk fantastisch. Er spreekt een enorme waardering uit voor de club waar ze zijn opgeleid."

Ook de raad van commissarissen reageert enthousiast. Commissaris Jos Nuyen: "Ik heb ze er nog niet zelf over gesproken, maar hoor net dat er binnen de club contact over is geweest. Het zou ons een enorme positieve impuls geven."