Zivkovic verruilt Ajax voor Belgische KV Oostende

Richairo Zivkovic vervolgt zijn loopbaan bij het Belgische KV Oostende. De 20-jarige aanvaller komt over van Ajax, dat hem afgelopen seizoen op huurbasis stalde bij FC Utrecht.

Zivkovic zette vrijdag zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis bij KV Oostende. Het is niet bekend hoeveel de nummer vijf van het voorbije jaar in de Jupiler Pro League heeft betaald voor de international van Jong Oranje.

Zivkovic stond nog twee jaar onder contract bij Ajax maar mocht uitkijken naar een andere werkgever.

De Amsterdammers plukten Zivkovic drie jaar geleden weg bij FC Groningen. De geboren Assenaar kwam niet verder dan elf officiële duels en twee goals in de hoofdmacht van de Nederlandse recordkampioen.

Ajax leende Zivkovic twee jaar geleden ook al uit aan Willem II, waar hij vroegtijdig vertrok omdat hij niet tevreden was met het aantal speelminuten dat hij kreeg.

Zivkovic was wel uiterst succesvol in dienst van Jong Ajax. Hij scoorde 27 keer in veertig duels in de Jupiler League.

Talent

Ook bij FC Utrecht kon Zivkovic in de afgelopen twaalf maanden aardige cijfers voorleggen. Hij vond in de 31 keer dat hij op het veld stond in een Eredivisiewedstrijd zijn naam acht keer terug op het scorebord.

KV Oostende is in haar nopjes met de komst van Zivkovic. "Het betekent toch wel heel veel dat een jongen met dergelijk talent voor KV Oostende kiest. Veel andere clubs hadden immers interesse in Zivkovic", weet sportief directeur Luc Devroe.

KV Oostende verzekerde zich onlangs voor het eerst in de clubgeschiedenis van Europees voetbal. De ploeg van trainer Yves Vanderhaeghe won in de finale van de play-offs om een ticket voor de voorrondes van de Europa League knap van KRC Genk.

Tip de redactie