AMSTERDAM - Shinji Ono en Leonardo reizen vrijdag met Feyenoord mee naar Doetinchem voor de competitiewedstrijd tegen De Graafschap. De Japanner is hersteld van zijn enkeloperatie en Leonardo is terug van een zware knieblessure, die hem sinds maart 2003 aan de kant hield.

Salomon Kalou kan nog niet meedoen. De Ivoriaan heeft last van een lieskwetsuur.

Leonardo scheurde op 9 november 2003 de voorste kruisband in zijn knie in de met 1-3 gewonnen eredivisiewedstrijd tegen FC Volendam. Sindsdien kwam de Braziliaan niet meer in actie.

De linksbuiten debuteerde al op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Feyenoord, maar toch heeft hij slechts vijftig eredivisieduels achter zijn naam staan. Een schorsing wegens een ongeldig paspoort, een slepende enkelkwetsuur en de ernstige knieblessure hielden hem lang aan de kant.

Trainer Ruud Gullit kan ook weer een beroep doen op Patrick Paauwe. De voorganger van Bart Goor als aanvoerder is hersteld van zijn liesklachten. Het is nog niet duidelijk of Paauwe ook speelt tegen De Graafschap. In de winterstop trok Feyenoord Cory Gibbs aan als linksbenige centrale verdediger op de plaats van Paauwe.