Honkballer Jurrjens tachtig duels geschorst wegens dopinggebruik

Honkballer Jair Jurrjens, speler van het Nederlands team bij de World Baseball Classic in maart, is in de Verenigde Staten voor tachtig duels geschorst na een positieve dopingtest. 

Bij de 31-jarige pitcher van Oklahoma City Dodgers (Triple A) zijn sporen van testosteron aangetroffen, die niet lichaamseigen zijn. Hij krijgt tijdens zijn reglementaire uitsluiting geen salaris.

Jurrjens wijt zijn positieve test aan het gebruik van antidepressiva.  "De verboden stof kwam voor in een medicijn dat door mijn arts werd voorgeschreven tegen mijn depressie afgelopen winter", aldus de pitcher in een verklaring via Instagram.

"Ik heb dit medicijn al tijden niet meer gebruikt, maar de stof zat duidelijk nog in mijn lichaam en stond op de dopinglijst. Ik wil mij graag verontschuldigen richting mijn team, de honkbalfans en mijn familie."

De op Curaçao geboren Jurrjens kwam in zijn Amerikaanse loopbaan in de Major League, die acht seizoenen omvat, uit voor Detroit Tigers, Atlanta Braves, Baltimore Orioles en Colorado Rockies.

Voor zijn huidige team kwam hij sinds 7 juni niet meer in actie. Jurrjens, nog eigendom van Los Angeles Dodgers, was een All-Star in 2011 toen hij voor Atlanta Braves speelde.

Lees meer over:
Tip de redactie