AMSTERDAM - Edward Sturing blijft ook de komende twee jaar hoofdtrainer van Vitesse. De 41-jarige coach kwam donderdag contractverlenging tot medio 2007 overeen. Met de nieuwe verbintenis vervalt zijn contract tot 2010 als hoofd opleidingen. De Apeldoorner was in dienst als hoofd opleiding toen hij in maart 2003 Mike Snoei opvolgde als hoofdcoach.

Sturing fungeerde eerder met succes als interim-coach. De laatste twee maanden van 1999 was de ex-international de vervanger van de ontslagen Herbert Neumann en van december 2001 tot juli 2002 volgde Sturing de tussentijds naar Ajax vertrokken Ronald Koeman op. Sturing behield Vitesse de afgelopen twee seizoenen voor de eredivisie en staat momenteel zesde.

"Voor de komende twee seizoenen kunnen we de stabiele lijn die dit seizoen door Sturing en zijn staf is ingezet, met dezelfde mensen doortrekken", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan op de website van de club. "Voor de continuïteit binnen de club en de sportieve doelstellingen van de club, is dit van groot belang."

Ook Sturing was opgetogen: "De contractverlenging beschouw ik als een blijk van waardering voor mijn werk. De club heeft de voorwaarden die ik van belang acht voor mijn functioneren en dat van het elftal, naar tevredenheid ingevuld."