Hockeyers beginnen aan World League met ruime zege op Pakistan

De Nederlandse hockeyers zijn donderdag met een ruime zege begonnen aan de Hockey World League. Pakistan werd in Londen met 4-0 verslagen.

Door de zege gaat Nederland voorlopig aan kop in groep B. Zaterdag is Schotland, dat donderdag met 4-1 verloor van India, de volgende tegenstander.

Oranje kwam In de zesde minuut op voorsprong dankzij Thierry Brinkman. Hij stuitte in eerste instantie op de doelman, maar scoorde in tweede instantie alsnog.

In het tweede kwart liep de formatie van bondscoach Max Caldas verder uit. Mirco Pruyser verlengde op doeltreffende wijze een schot van Floris Wortelboer.

Strafcorner

Mink van der Weerden maakte in de derde fase de 3-0, door bij een strafcorner vernietigend uit te halen. Na een vloeiende aanval zorgde Robbert Kemperman in het laatste kwart voor het slotakkoord.

Een plaats bij de beste vier in de vijf landen tellende poule is al genoeg om de kwartfinale te halen. De groepswinnaar treedt in de eerste knock-outfase aan tegen de nummer vier uit de andere poule. Verder zijn de nummers twee en drie aan elkaar gekoppeld.

De landen die de halve finales van het toernooi in Londen halen, plaatsen zich voor de finaleronde van de HWL aan het einde van dit jaar in India. Tevens krijgen die landen een ticket voor het WK van volgend jaar, eveneens in India.

Lees meer over:
Tip de redactie