TORONTO - Het hoofd van het organisatiecomité van de wereldkampioenschappen zwemmen, die in Montreal zouden worden gehouden, is dood gevonden. Naar wordt aangenomen pleegde de 59-jarige Yvon DesRochers zelfmoord.

Montreal raakte onlangs de organisatie van de wereldtitelstrijd kwijt wegens onvoldoende sponsoring. DesRochers kreeg een berg kritiek te verduren. De wereldzwemfederatie FINA opende nieuwe kandidaatstelling, waarna Athene, Berlijn en Moskou zich meldden om de kampioenschappen over te nemen.

FINA

Een beslissing is nog niet gevallen. Burgemeester Gerald Tremblay van Montreal heeft nog geprobeerd de organisatie van de WK, voorzien in juli van dit jaar, terug te krijgen. Hij reisde er speciaal voor naar de FINA in Parijs. Vergeefs.

DesRochers

Volgens berichten van Radio Canada werd Yvon DesRochers dood gevonden in zijn Mercedes met een vuurwapen naast zich. Hij was jurist van beroep. Sinds 2002 had hij een aanstelling als hoofd van het organisatiecomité WK zwemmen. Eerder werkte hij voor het National Arts Centre en was hij betrokken bij de Olympische Spelen van Montreal 1976 als directeur van het kunst- en cultuurprogramma.