BLACKBURN - Petr Cech heeft woensdagavond het record van Peter Schmeichel verbeterd. De Tsjechische doelman van Chelsea vierde tijdens de wedstrijd bij Blackburn Rovers (0-1) na een kwartiertje voor zichzelf even het feit dat hij al 695 minuten lang geen doelpunt tegen had gekregen in de Engelse Premier League. Arjen Robben scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

De legendarische Deense keeper van Manchester United hield het in 1997 een minuut minder lang vol. Chelsea leidde op het moment van het feestje van Cech, die op 12 december voor het laatst werd gepasseerd (2-2 tegen Arsenal), overigens met 1-0. Arjen Robben scoorde al na vijf minuten.

Hielen

De oud-PSV'er liet op links bewaker Lucas Neill zijn hielen zien en passeerde vervolgens doelman Friedel uit een moeilijke hoek met een schot vol venijn. Het was zijn zevende competitietreffer. Vlak daarna ruimde Robben met een enkelblessure het veld. Hij strompelde naar de zijlijn na een confrontatie met voormalig Ajacied Aaron Mokoena. Het is dus onzeker of de aanvaller van de partij kan zijn in de oefeninterland tegen Engeland.

Cech verdedigde de voorsprong van Chelsea hoogstpersoonlijk tot het einde, onder meer door een strafschop van Paul Dickov te stoppen. De Londenaren liepen daardoor aan kop verder uit. De voorsprong op Manchester United, dat dinsdag Arsenal passeerde op de ranglijst, is elf punten. Er staan nog dertien duels op het programma.

Grote moeite

Everton verstevigde zijn positie als de nummer vier, maar had grote moeite met Norwich City. De bezoekers bogen pas tien minuten voor tijd, heel diep want de beslissing werd 'geforceerd' door Doherty, die een inzet van Ferguson in eigen doel werkte.

Manchester City pakte een nuttig punt tegen Newcastle United: 1-1. Good old Shearer zette Newcastle voor rust op voorsprong. Het was zijn 250e treffer in de Premier League. Robby Fowler maakte gelijk uit een strafschop. Kluivert deed bij Newcastle alleen de laatste twintig minuten mee. Bosvelt en Musampa speelden namens City de hele wedstrijd.