GELEEN - Honderden supporters verzamelen zich woensdag rond het raadhuis aan de Markt in Geleen, waar de gemeenteraad woensdagavond beslist over het lot van het onfortuinlijke Fortuna Sittard.

Ook tientallen fans van MVV, VVV en supporters uit Genk reizen naar Geleen af, liet een zegsman van de supporters van Fortuna woensdag weten.

De zegsman, webmaster van de sinds enkele dagen zeer druk bezochte supporterspagina van de website van Fortuna, vindt het teleurstellend dat slechts acht fans toegang krijgen tot de publieke tribune in de raadszaal. Dat heeft de gemeente om veiligheidsredenen besloten.

Nog eens honderd supporters mogen in een aparte zaal van het raadhuis kijken naar een rechtstreekse tv-verbinding met de raadszaal. De anderen moeten buiten blijven. Net als dinsdag houdt de politie ook mobiele eenheid achter de hand om rellen in de kiem te smoren en zijn er strenge veiligheidsmaatregelen in en rond het gemeentehuis van Geleen getroffen. De politie wil niets zeggen over de veiligheidsmaatregelen.