Deetman en Jol vertrekken als commissaris bij ADO Den Haag

Wim Deetman en Martin Jol zijn woensdag uit de raad van commissarissen van ADO Den Haag gestapt. Dat heeft Deetman aan de leiding van de club en gemeenteraad van de hofstad laten weten

In een brief aan de gemeente legt de oud-burgemeester van Den Haag uit dat het lastig werken was als toezichthouder bij ADO. Functionarissen, aangesteld door de Ondernemingskamer, zouden vergaande beslissingen hebben genomen waar Deetman en Jol niets van afwisten.

Deetman en Jol zouden hen daar op hebben aangesproken, zonder het gewenste resultaat. Het duo heeft daarom besloten op te stappen.

Tom de Bruijn, wethouder in Den Haag, vertelt de beslissing van Deetman te respecteren. "Ik heb groot respect voor de manier waarop Wim Deetman zich het afgelopen jaar voor het belang van ADO heeft ingespannen. Het is een enorm verlies voor de club dat een commissaris met zo'n imposante staat van dienst vertrekt."

Begroting

Het vertrek van Deetman en Jol komt voor ADO op een ongelegen moment. De club moet uiterlijk donderdag een begroting naar de KNVB sturen. Het is nog maar de vraag of dat ook lukt.

De gemeente Den Haag zegt afgelopen maandag een zesde conceptbegroting van de club te hebben ontvangen. ADO heeft ook laten weten zijn statuten te willen wijzigen. De gemeente Den Haag moet daar als houder van het zogenoemde prioriteitsaandeel mee instemmen.

De gemeente Den Haag zegt zich nog te beraden over beide voorstellen. De Bruijn noemt het vanzelfsprekend dat het vertrek van Deetman en Jol in de besluitvorming wordt meegewogen.

Tip de redactie