'NBA-kampioen Golden State Warriors weigert bezoek aan Witte Huis'

NBA-kampioen Golden State Warriors weigert op bezoek te gaan bij president Donald Trump, ondanks de traditie dat het team dat de titel pakt langsgaat in het Witte Huis.

Volgens veel Amerikaanse media kunnen de meeste spelers van de basketbalploeg zich niet vinden in het beleid van president Donald Trump.

Golden State Warriors liet zich na de vorige landstitel van 2015 nog wel huldigen op het Witte Huis. Het team aanvaardde toen een uitnodiging van de toenmalige president Barack Obama. Sterspeler Stephen Curry van de Warriors is een fel tegenstander van Trump en liet zich de afgelopen maanden kritisch uit over de president.

Curry en zijn ploeggenoten wonnen maandag de titel in de NBA door Cleveland Cavaliers in de finale van de play-offs met 4-1 te verslaan. De leiding van Golden State Warriors wil niet bevestigen dat de club een uitnodiging van Trump zou afslaan.

Verklaring

"We willen nu vooral de titel vieren", laat de club weten in een verklaring. "We hebben nog niets gehoord vanuit het Witte Huis. Als het zover komt, dan zullen we een besluit nemen."

Eerder dit jaar bedankten veel American footballers van New England Patriots voor een bezoek aan het Witte Huis. De winnaar van de Superbowl bezocht president Trump met een uitgedunde selectie omdat veel spelers liever een andere president van de Verenigde Staten zien.

Tip de redactie