Griezmann verlengt contract bij Atletico tot medio 2022

Antoine Griezmann heeft dinsdag zijn contract bij Atletico Madrid met een jaar verlengd. De Franse spits ligt nu tot medio 2022 vast bij de Spaanse club.

De contractverlenging van de 26-jarige Griezmann komt niet als een verrassing. Vorige week gaf hij al aan de club trouw te blijven, ondanks vermeende interesse van Manchester United. Volgens Spaanse media bedraagt het nieuwe jaarsalaris van Griezmann liefst 14 miljoen euro.

De contractverlenging van Griezmann is een opsteker voor Atletico, want het internationaal sporttribunaal CAS handhaafde vorige mand de straf die de club eerder kreeg van de FIFA voor het overtreden van de regels bij het aantrekken van spelers onder achttien jaar.

Door die straf mag Atletico deze zomer geen spelers aantrekken en dus het zaak voor de club om de selectie van trainer Diego Simeone zo veel mogelijk intact te houden.

Zware periode

Griezmann benadrukte vorige week al dat Atletico door de straf een zware periode doormaakt en dat hij daarom de club trouw moet blijven. "Het zou niet netjes zijn om nu weg te gaan'', zei Griezmann, die sinds 2014 voor Atletico speelt. "Sinds ik bij Atletico zit, geef ik alles voor deze club. Ik ben blij dat ik dat kan blijven doen."

In zijn 106 competitiewedstrijden tot dusver voor Atletico scoorde Griezmann zestig keer. Vorig jaar haalde hij met de Spaanse club de finale van de Champions League. In die eindstrijd was stadgenoot Real na 1-1 en strafschoppen te sterk.

Ruim een maand later haalde de bij Real Sociedad opgeleide Griezmann met Frankrijk de finale van het EK en die ging met 1-0 verloren van Portugal. Met zes doelpunten werd hij wel topscorer van het toernooi.

Tip de redactie