Ronaldo aangeklaagd voor 14,7 miljoen euro aan belastingfraude

Cristiano Ronaldo wordt verdacht van belastingfraude van bijna vijftien miljoen euro. De officier van justitie in Madrid heeft dinsdag een aanklacht ingediend bij de rechtbank tegen de aanvaller van Real Madrid.

De viervoudig Gouden Bal-winnaar zou de Spaanse fiscus tussen 2011 en 2014 bewust voor een totaal van 14,7 miljoen euro hebben opgelicht.

De aanklager meldt in een verklaring dat Ronaldo in 2010 een zakelijke structuur ontwikkelde waarin hij zijn Spaanse inkomsten uit portretrechten verborg. De 32-jarige Portugees, die sinds 2009 bij Real onder contract staat, kon daardoor miljoen euro's belasting niet afdragen.

Real weigert dinsdag commentaar te geven op de fraudezaak van Ronaldo. De zaakwaarnemers van Ronaldo zijn onbereikbaar.

Messi

Ronaldo is niet de eerste topspeler uit de Primera Division die onder vuur komt te liggen vanwege belastingfraude. Lionel Messi werd vorige maand veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf, omdat de Argentijn van Barcelona Messi tussen 2007 en 2009 voor 4,1 miljoen aan inkomstenbelasting ontdoken heeft.

De 29-jarige Messi hoeft zijn straf echter niet uit te zitten. Celstraffen lager dan twee jaar zijn in Spanje namelijk voorwaardelijk voor personen zonder strafblad.

Messi's ploeggenoot Neymar ligt ook al in de clinch met de Spaanse fiscus. Hij hoorde eind vorig jaar een gevangenisstraf van twee jaar eisen. In deze zaak zou de belastingdienst miljoenen zijn misgelopen doordat een flink deel van de transfersom is achtergehouden.

De 25-jarige Neymar maakte in 2013 de overgang van het Braziliaanse Santos naar de Catalaanse club.

Lees meer over:
Tip de redactie