Arantxa Rus verslaat Babos in eerste ronde Ricoh Open

Arantxa Rus heeft maandag de tweede ronde van de Ricoh Open bereikt. De Nederlandse was in de openingspartij van het grastoernooi in Rosmalen in drie sets te sterk voor de als zesde geplaatste Hongaarse Timea Babos: 5-7, 6-2 en 6-3. 

Rus kwam in juli 2013 voor het laatst verder dan de eerste ronde van een WTA-toernooi. Toen verloor ze in de kwartfinales van Bad Gastein.

Daarna deed de 26-jarige Delftse vooral mee aan ITF-toernooien. Twee keer haalde Rus nog het hoofdschema van een WTA-evenement, maar daarin verloor ze in de eerste ronde (Bastad 2015 en Seoul 2016).

Rus, die in 2012 de vierde ronde bereikte van Roland Garros, staat op de wereldranglijst op de 183e plaats. Babos is de nummer 36.

In de volgende ronde staat Rus tegenover de Tsjechische Andrea Hlavácková of de Kazachstaanse Jaroslava Sjvedova.

Regen

Rus maakte tegen Babos een goede indruk. De linkshandige speelster kreeg in de eerste game direct kansen om haar opponente te breken, maar Babos sloeg bij 2-3 als eerste toe. Rus overleefde bij 3-5 een setpoint, brak terug, maar moest met 5-7 alsnog het eerste bedrijf aan Babos laten.

In de tweede set kwam Rus beter in het duel. Ze benutte haar eerste breekkans in de derde game en liep via een nieuwe break uit naar 5-2. Ondanks een 0-40 achterstand pakte Rus ook de achtste game van het tweede bedrijf waardoor ze die met 6-2 won.

De beslissende derde set lag enkele malen kort stil vanwege de regen, maar dat deerde Rus niet. Ze zette haar niveau uit het tweede bedrijf door en kwam via een dubbele break op 4-0. Babos kwam terug tot 4-3, maar Rus sloeg bij haar eerste matchpoint direct toe.

Bertens

Kiki Bertens kwam maandag in actie in het dubbelspel en plaatste zich daarin samen met Demi Schuurs voor de kwartfinales. Het Nederlandse duo rekende in twee sets af met het Amerikaanse koppel Madison Brengle en Asia Muhammad: 6-4 en 6-3.

Ook Robin Haase geeft later op maandag nog acte de présence in het dubbelspel. Hij kruist samen met de Brit Dominic Ignlot de degens met Raven Klaasen en Rajeev Ram uit respectievelijk Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

Tallon Griekspoor ging in de eerste ronde van het enkelspel ten onder tegen Vasek Pospisil en is uitgeschakeld. De partijen van Bertens, Haase en Richel Hogenkamp staan voor dinsdag op het programma.

Lees meer over:
Tip de redactie