Emotionele Hamilton 'sprakeloos' na ontvangen originele helm Senna

Lewis Hamilton was zichtbaar geëmotioneerd toen hij zaterdag na zijn eerste plek in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada een originele helm van Ayrton Senna kreeg.

Hamilton kreeg het cadeau omdat hij Senna evenaarde op de eeuwige ranglijst van aantal pole positions. De 32-jarige Brit start zondag voor de 65e keer in zijn carrière vanaf de eerste plaats.

Michael Schumacher voert de ranglijst aan met 68 pole positions. Hamilton kwam in Canada tot een tijd van 1.11,459.

"Ik sta te trillen, ik ben sprakeloos", zei Hamilton nadat hij de helm ontving uit de handen van de familie van de Braziliaanse Formule 1-legende.

Inspiratiebron

De Mercedes-coureur ziet Senna als een inspiratiebron voor zijn Formule 1-carrière. "Voor velen van jullie was Ayrton jullie favoriete coureur, voor mij ook. Hij heeft me geïnspireerd tot waar ik nu ben."

Hamilton kon zijn tranen nauwelijks bedwingen toen hij het publiek op het circuit van Montreal toesprak. "Het is een grote eer om dit van hem te krijgen en hem te evenaren", vervolgde hij.

De drievoudig wereldkampioen bleef Sebastian Vettel in de kwalificatie 0,330 seconde voor. "Het was een sexy ronde", stelde hij. "Alles verliep perfect."

Fans

Hamilton was ook blij met de steun van het Canadese publiek. "Ik heb hier veel fans en ik wilde ze iets teruggeven om te juichen."

De Grand Prix van Canada gaat zondag om 20.00 uur van start. Max Verstappen vertrekt vanaf de vijfde plaats.

Tip de redactie