DAEGU - Guus Hiddink had na de zwaar bevochten puntendeling met Verenigde Staten (1-1) gemengde gevoelens. De bondscoach van Zuid-Korea was tevreden over het vertoonde aanvalsspel, maar teleurgesteld over het resultaat. "We hadden met 3-1 of 4-1 moeten winnen", mokte de Achterhoeker. "We hebben een aantal prachtige kansen afgedwongen."

Hiddink bleef echter realistisch. "Tijdens een WK krijg je niet altijd wat je verdient. We hebben tegen de Amerikanen absoluut te weinig gekregen. Maar ik moet mijn spelers een compliment geven voor hun inzet en vechtlust. Ze heben met hart en ziel gestreden. Dat geeft vertrouwen voor onze laatste groepswedstrijd vrijdag tegen Portugal."

Friedel

De uitblinkende Amerikaanse doelman Brad Friedel was vol lof over de Zuid-Koreanen. "Ze hebben op indrukwekkende wijze geknokt. Daarvoor zijn ze beloond met een punt."

Arena

De Amerikaanse bondscoach Bruce Arena was ingenomen met het resultaat. "Het was voor ons een moeilijke wedstrijd. De fitheid van de Zuid-Koreanen was uitzonderlijk. Met vier punten uit twee duels heb ik voorlopig niets te klagen."