Marianne Vos breekt sleutelbeen bij val in Women's Tour

Marianne Vos heeft vrijdag aan een valpartij in de OVO Energy Women's Tour een gebroken sleutelbeen overgehouden. De 30-jarige Brabantse ging onderuit in de derde etappe in de Britse wielerronde.

Vos was op een kilometer van de finish betrokken bij een massale valpartij. Uit medisch onderzoek bleek dat ze haar rechtersleutelbeen heeft gebroken. Met haar arm in een mitella stapte ze het ziekenhuis weer uit.

Onduidelijk is nog wat de gevolgen van de breuk zijn voor het programma van de drievoudig wereldkampioene op de weg. Ze zou deze maand onder meer het NK en de Giro d'Italia gaan rijden.

In het algemeen klassement van de Women's Tour nam Vos de tweede plaats in op bijna twee minuten van de Poolse Katarzyna Niewiadoma.

Fysieke problemen

De Nederlandse werd woensdag in de openingsrit eveneens tweede achter Niewiadoma. Een dag later eindigde ze in de tweede rit, die werd gewonnen door Amy Pieters, als vierde.

Voor Vos is het niet de eerste keer dit seizoen dat ze met fysieke problemen kampt. Eerder moest ze ook de Ronde van Vlaanderen aan zich voorbij laten gaan.

De olympisch kampioene op de weg van 2012 boekte vorige maand haar eerste overwinningen van dit seizoen. Ze was de sterkste in de Trofee Maarten Wynants, de Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg en Gooik-Geraardsbergen-Gooik.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie