ROTTERDAM - Drie Nederlandse tennissers proberen via de kwalificaties het hoofdtoernooi van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam te bereiken. Peter Wessels, Dennis van Scheppingen en Steven Korteling (wildcard) kunnen via de voorronde een plaats afdwingen. Korteling vervangt de aan zijn pols geblesseerde Jesse Huta Galung. Het kwalificatietoernooi wordt op 12 en 13 februari in Ahoy' afgewerkt.

Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft nog een wildcard te vergeven voor het kwalificatietoernooi. De plaatsingslijst van de voorronde wordt aangevoerd door de Belg Olivier Rochus, dit jaar al goed voor een plaats in de halve finales van het ATP-toernooi in Adelaide en de finale in Auckland. De nummer 39 van de wereld haalde bij de Australian Open de vierde ronde, waarin hij verloor van de latere winnaar Marat Safin.

De Zwitser Roger Federer, nummer één van de wereld, is de onbetwiste blikvanger van het toernooi in Rotterdam. Twee Nederlanders - Sjeng Schalken en Raemon Sluiter - ontvingen een wildcard voor het hoofdtoernooi.