AMSTERDAM - Ook de tweede wedstrijd heeft het frisse Zuid-Korea niet verloren. De ploeg van Guus Hiddink hield in het Zuid-Koreaanse Daegu de VS op 1-1. Vanmiddag spelen de andere teams uit Groep D, Portugal en Polen tegen elkaar.

In het met ruim 68.000 toeschouwers gevuld World Cup Stadium van Daegu waren de beginminuten voor
Zuid-Korea

Mathis

Het team van bondscoach Guus Hiddink maakte het spel. De Verenigde Staten, met John O'Brien (Ajax) in de basis, probeerde het aanvalslustige spel van de Koreanen te onderdrukken door bij balbezit te temporiseren. Halverwege de eerste helft zochten de Amerikanen voorzichtig het doel op van Woon-Jae Lee (Suwon Samsung).

Een voorzet na twintig minuten werd nog gemist door Brian McBride (Columbus). In de 23ste minuut was het wel raak voor de ploeg van coach Bruce Arena. Clint Mathis (NY Metrostars) rondde een pass van Ajacied O'Brien door de Aziatische as bekwaam af: 1-0.

Strafschop

Zuid-Korea ging gedreven op jacht naar de gelijkmaker. Echt grote mogelijkheden kregen de Aziaten niet. Tot in de 38ste minuut. Scheidsrechter Urs Meier wees ietwat makkelijk naar de stip na een strubbeling in het penaltygebied van Friedel. Het 'cadeautje' van de Zwitser werd niet verzilverd door Eul-Yong Lee. De middenvelder van Bucheon SK schoot slap in. Ook de rebound van Nam-Il Kim bracht Zuid-Korea niet op gelijke hoogte.

Friedel

Friedel speelde kort na rust weer een hoofdrol. De Amerikaan keerde door goed uitkomen het lage schot van Ki-Hyun Seol. Ook uit de corners die volgden wist Zuid-Korea niet te scoren. Het duel kende een weinig verrassend spelbeeld; aanvallende Zuid-Koreanen en op counter beluste Amerikanen.

Gelijkmaker

De thuisploeg speelde tegen de klok en tegen zichzelf. De immense druk leek de ploeg van Hiddink op te breken. Met een rake kopbal kregen de Aziaten in de 77ste minuut loon naar werken. Jung-Hwan Ahn (Perugia) passeerde ietwat gelukkig, maar verdiend doelverdediger Friedel (1-1).

Stand Groep D:

* uitgeschakeld.