Pulisic bezorgt VS belangrijke zege op Trinidad en Tobago

De Verenigde Staten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een belangrijke overwinning behaald in de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar. 

Het team van bondscoach Bruce Arena was in Commerce City met 2-0 te sterk voor Trinidad en Tobago.

Christian Pulisic maakte na rust beide doelpunten. De middenvelder van Borussia Dortmund opende in de 52e minuut de score en trof tien minuten later weer doel.

De VS kwam dankzij de zege op zeven punten uit vijf wedstrijden en blijven derde in de stand van de CONCACAF-regio (Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied).

Guardado

Mexico versloeg Honduras met 3-0 en blijft koploper met dertien punten. Costa Rica kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Panama en is tweede met nu nog maar één punt meer dan de VS. Nummer vier Panama heeft één punt minder dan de Amerikanen.

PSV'er Andrés Guardado ontbrak in de Mexicaanse selectie. Zijn ploeggenoot Héctor Moreno bleef de hele wedstrijd op de reservebank zitten. Oswaldo Alanis maakte het eerste doelpunt in de 35e minuut. Hirving Lozano en Raul Jimenez namen de andere treffers voor hun rekening.

De nummers een tot en met drie van de Concacaf-regio plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummer vier is veroordeeld tot het spelen van play-offs.

Lees meer over:
Tip de redactie