Richard Krajicek is niet langer de coach van Milos Raonic. De Canadese nummer zes van de wereld en de Nederlandse oud-tennisser hebben in goed onderling overleg besloten dat hun wegen scheiden.

"Ik wil Richard bedanken voor zijn hulp, zijn toewijding en zijn professionaliteit. Ik wens hem het allerbeste'', liet de 26-jarige speler donderdagavond via Twitter weten.

De samenwerking tussen Raonic en Krajicek kwam pas eind december tot stand. De Canadees hoopte met de Nederlander aan zijn zijde zijn eerste grandslamtoernooi te winnen.

Aan het begin van het seizoen haalde Raonic op de Australian Open de kwartfinale. Op Roland Garros werd hij afgelopen weekend in de vierde ronde verrassend uitgeschakeld door Pablo Carreno Busta.

Vorig jaar haalde Raonic de finale van Wimbledon, zijn beste prestatie tot nu toe op een Grand Slam-toernooi. Hij verloor daarin van Andy Murray.

Wawrinka

Krajicek won Wimbledon in 1996 en is daarmee de enige Nederlandse winnaar van een Grand Slam in het enkelspel. Tijdens het grasseizoen van vorig jaar maakte de voormalig nummer vier van de wereld zijn debuut als coach.

Hij begeleidde toen Stan Wawrinka, maar die samenwerking was niet succesvol. De Zwitser werd al in de tweede ronde van Wimbledon uitgeschakeld.

Krajicek zag de samenwerking met Raonic als een mooie kans om ook zijn ambitie als coach waar te maken. "Deze twee banen zijn voor mij een ideale combinatie", liet hij in december weten. Hij doelde daarmee op zijn werk als directeur van het ATP-toernooi in Rotterdam. Die functie blijft hij ook de komende jaren nog vervullen.