Craig Shakespeare is officieel aangesteld als hoofdtrainer van Leicester City. De 53-jarige Engelsman tekent bij de Engelse kampioen van 2016 een contract voor drie seizoenen.

Dat maakte de club die afgelopen seizoen als twaalfde eindigde in de Premier League donderdag bekend.

Shakespeare stond als interim-trainer voor de groep na het ontslag van Claudio Ranieri. De Italiaan, die de ploeg een jaar eerder verrassend naar de landstitel had geloodst, moest in februari vertrekken.

Onder leiding van Shakespeare verliet Leicester de degradatiezone. De 'Foxes' wonnen acht van de zestien competitieduels en haalden de kwartfinale van de Champions League. Daarin was Atletico Madrid te sterk.

Shakespeare was nooit eerder zelfstandig als hoofdtrainer actief. De oud-voetballer maakte in het verleden wel deel uit van de coachingstaf van West Bromwich Albion en Hull City.

Bekijk de eindstand in de Engelse Premier League

Bilbao

Ook Athletic Bilbao heeft een hoofdtrainer aangesteld voor volgend seizoen. Gaizka Garitano werd donderdag benoemd als opvolger van de vertrokken hoofdtrainer Ernesto Valverde, die naar FC Barcelona is gegaan.

De 41-jarige Garitano ondertekende een contract voor twee jaar bij de nummer zeven van de Spaanse competitie. De geboren Bask, die zijn voetbalcarrière begon bij de club uit Bilbao, werd in februari nog ontslagen bij Deportivo la Coruña.

Garitano was eerder hoofdtrainer van Eibar en Real Valladolid. Hij komt met Athletic Bilbao komend seizoen uit in de Europa League, al moeten de Basken wel in de voorrondes beginnen. Valverde vertrok na vier succesvolle jaren naar FC Barcelona, waar hij de vertrokken Luis Enrique is opgevolgd.

Bekijk de eindstand in de Spaanse Primera Division

Club Brugge

In België stelde Club Brugge de Kroaat Ivan Leko aan als nieuwe trainer. De oud-speler van de club volgt coach Michel Preud'homme op. De oud-doelman besloot vorige maand na vier seizoenen te vertrekken uit Brugge. Leko ondertekende een contract voor twee jaar bij de kampioen van 2016.

"Met Leko kiest Club Brugge voor een jonge, ambitieuze trainer die de club én de Belgische competitie kent", liet de directie weten. "Hij staat voor fris en offensief voetbal."

Bij Club Brugge spelen de Nederlanders Ricardo van Rhijn, Ruud Vormer, Stefano Denswil en Lex Immers.

Bekijk de eindstand in de Belgische Jupiler Pro League