PADERBORN - De Nederlandse voetballer Thijs Waterink van de Duitse club Paderborn heeft bekend dat hij 10.000 euro heeft ontvangen voor het begin van de bekerwedstrijd tegen Hamburger SV.

Het duel stond onder leiding van arbiter Robert Hoyzer, die vorig week toegaf dat hij zich heeft laten omkopen om wedstrijden te beïnvloeden.

Waterink, oud-speler van Top OSS en FC Den Bosch, kreeg het geld van een onbekende man met een 'zuidelijke uitstraling', bevestigde voorzitter Wilfried Finke van de club uit de regionale liga maandag.

De aanvoerder zou het geld, dat was bedoeld als aanmoediging om een stapje extra te zetten op het veld, pas na de wedstrijd hebben verdeeld onder zijn ploeggenoten. Waterink is tijdelijk op non-actief gesteld.

Paderborn won verrassend met 4-2 van HSV. Hoyzer gaf twee dubieuze strafschoppen aan de semiprofs en stuurde bovendien om volstrekt onduidelijke reden aanvaller Mpenza van HSV van het veld.

Inmiddels verkeert het Duitse voetbal in een crisis door het omkoopschandaal. Hoyzer zou slechts een pion zijn geweest van de Kroatische wedmaffia, die miljoenen zou hebben verdiend aan gokken op uitslagen en omkopen van scheidsrechters.