TURIJN - Juventus heeft de aanval die AC Milan rond de jaarwisseling op de koppositie inzette, voorlopig afgeslagen. De 'Oude Dame' won zondag voor de tweede keer op rij waar AC Milan net als vorige week verloor. Het verschil tussen beide grootmachten bedraagt weer acht punten.

Na de 1-0-nederlaag bij Livorno verloor AC Milan opnieuw, ditmaal op eigen veld van Bologna. De enige treffer viel in de 27e minuut en werd gemaakt door Locatelli. Jaap Stam speelde de hele wedstrijd voor Milan, Clarence Seedorf bleef op de bank.

Juventus

Juventus kende geen problemen bij hekkensluiter Atalanta Bergamo. Het werd 2-1 door doelpunten van Olivera en Del Piero, de laatste uit een strafschop. De tegentreffer viel een minuut voor tijd en was een eigen doelpunt van de Franse verdediger Thuram.

Udinese

Ook Udinese raakte verder achterop. Zaterdag verloren de Noord-Italianen met 1-0 bij Parma; Gilardino was de enige doelpuntenmaker. AS Roma naderde tot Udinese tot op een punt dankzij een 3-2-zege op Messina. De Romeinen keken bij rust tegen een 2-0-achterstand aan door treffers van Zampagna en Parisi. Totti, Cassano en Mancini bezorgden AS Roma alsnog de overwinning.

Inter

Internazionale passeerde zondagavond Udinese en Roma en belandde op de derde plaats, met 15 punten achterstand op Juve. Inter versloeg Palermo uit met 0-2. Vieri maakte beide doelpunten. De spits werd uiteindelijk gewisseld ten faveure van oud-feyenoorder Cruz.