SEVILLA - Barcelona heeft in de Spaanse voetbalcompetitie een ruime zege (4-0) behaald op Sevilla. De ploeg van trainer Rijkaard kwam zaterdag pas na rust op dreef. Eto'o, Ronaldinho en Giuly scoorden voor Barcelona, Baptista maakte namens Sevilla nog een eigen doelpunt.

Barcelona blijft aan kop van de Primera Division, met 51 punten uit 21 wedstrijden. Eerste achtervolger Real Madrid heeft 7 punten achterstand, de Koninklijke won zondag met 1-2 bij Numancia. Sevilla staat na de nederlaag van zaterdag nog vierde, op zestien punten van Barcelona. Nummer drie Valencia liet zondag thuis twee punten liggen tegen Atletic Bilbao (2-2).

Real

Voor Real Madrid maakten Beckham en Salgado de treffers, na rust. Miguel Lopez scoorde in de slotfase tegen. Numancia verzuimde in de eerste helft een voorsprong te nemen, Tevenet miste een strafschop. De club blijft daardoor op de laatste plaats in de competitie. Real Mallorca nam afstand van Numancia, door thuis met 3-1 van Getafe te winnen. Het verschil tussen beide ploegen is nu 3 punten.

Valencia kwam zondagavond op eigen veld met 0-2 achter. Iraola (strafschop) en Ezquerro scoorden namens de bezoekende club. In de laatste zeventien minuten redden Mista en Vaio een punt voor Valencia.