KERKRADE - Geen middel liet Roda JC -trainer Vloet na de ontluisterende nederlaag tegen De Graafschap ongebruikt om zijn falende spitsen te prikkelen en op scherp te zetten voor het duel tegen Willem II.

Sergio, Cristiano en Koné hielpen echter vrijdagavond in het Parkstad Limburg Stadion de mooiste kansen om zeep. Tot opluchting van de Kerkraadse aanhang toonden de verdedigers van Roda JC zich voor rust wél trefzeker. Met de 4-0-nederlaag kwam het zwakke Willem II nog goed weg.

Openingstreffer

Notabene het centrale verdedigingsduo stond aan de basis van de openingstreffer. Luijpers bediende nieuwkomer Kah op maat: 1-0. Vervolgens kregen de Limburgers een half dozijn uitgelezen kansen, maar met name Koné wist zich er geen raad mee.

De razendsnelle Ivoriaan was een voortdurende plaag voor de zwakke Tilburgse defensie, maar hij moest telkens zijn meerdere erkennen in doelman Moens die Willem II voor rust met een aantal knappe reflexen behoedde voor een pak slaag. Zijn vakbroeder Kujovic kreeg geen enkele keer de gelegenheid zich te onderscheiden. Slechts Bobson probeerde het van grote afstand.

Futloze indruk

Willem II, dat zich eerder in de week ten koste van eerstedivisionist Go Ahead Eagles plaatste voor de kwartfinale van het bekertoernooi, maakte een ongeïnspireerde en futloze indruk. Pas vier minuten voor rust vertaalde Roda JC het krachtsverschil in een tweede treffer. Middenvelder Vicelich liet Moens van dichtbij kansloos: 2-0.

Het tweede bedrijf was een blauwdruk van de eerste helft: de Kerkraadse aanvallers verprutsten de mooiste kansen en Willem II was geen moment bij machte om Roda JC in verlegenheid te brengen. In de slotminuten van het matige duel haalden de aanvallers Koné en Cristiano dan toch nog hun gram. Met fraaie schuivers passeerden zij Moens, de enige speler van Willem II die een voldoende behaalde.