De hockeyers van Oranje-Rood hebben zondag in het Belgische Brasschaat genoegen moeten nemen met zilver in de Euro Hockey League (EHL). De equipe van coach Lucas Judge bleek in de finale niet opgewassen tegen het Duitse Rot-Weiss Köln: 2-3.

Het was de tweede domper voor Oranje-Rood binnen een maand, nadat de ploeg eerder de play-offs om de Nederlandse titel misliep.

Beide clubs stonden voor de eerste keer in de finale van de EHL. Onder de vroegere naam Oranje-Zwart haalde de Eindhovense ploeg nog wel twee keer de eindstrijd. In 2014 eindigde de Brabantse formatie als tweede, een jaar later werd de titel alsnog veroverd.

Oranje-Rood had zich overtuigend geplaatst voor de finale. De ploeg van aanvoerder Robert van der Horst rolde zaterdag in de halve eindstrijd het Engelse Wimbledon met 8-0 op.

Moeizaam

Oranje-Rood begon een dag later moeizaam aan de finale. Na ruim een half uur leidde Rot-Weiss-Köln met 2-0. Door treffers van Agustin Mazzilli en Mink van der Weerden kwam de Brabantse ploeg aan het einde van het derde kwart terug tot 2-2.

Een doelpunt van Florian Scholten in de vijftigste minuut besliste de finale in het voordeel van de Duitse club, die in de achtste finales ook al titelhouder Kampong had uitgeschakeld.

KHC Dragons eindigde als derde in de EHL. De Belgische thuisploeg won in de strijd om het brons met 3-1 van Wimbledon.