Kiki Bertens en haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson zijn zondag gesneuveld in het dubbeltoernooi op Roland Garros. Ook voor Jean-Julien Rojer zit het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar erop.

Bertens en Larsson verloren in de derde ronde met 2-6 en 0-6 van de Zwitsers-Taiwanese combinatie Martina Hingis en Yung-Jan Chan, derde op de plaatsingslijst.

Eerder dit jaar verloren de Nederlandse en de Zweedse ook al eens van Hingis en Chan. Bij het WTA-toernooi van Doha werd het toen 6-1 en 6-4.

Bertens en Larsson, als dertiende geplaatst in Parijs, bereikten vorig jaar nog de kwartfinales, terwijl de 25-jarige Wateringse in het enkelspel zelfs de halve eindstrijd haalde.

Dit jaar werd Bertens in de tweede ronde al uitgeschakeld door Catherine Bellis.

Rojer

Rojer verloor met zijn Taiwanese partner Hao-Ching Chan in de tweede ronde van het gemengd dubbelspel.

Het als zesde geplaatste koppel verloor van het Australisch-Amerikaanse duo Casey Dellacqua en Rajeev Ram. De beslissing viel in de supertiebreak: 6-3, 3-6 en 10-6.

De partij van de Nederlands-Taiwanese combinatie stond eigenlijk gepland voor zaterdag, maar werd wegens regenval een dag uitgesteld.

In het herendubbelspel sneuvelde Rojer zaterdag met zijn Romeense partner Horia Tecau in de derde ronde. Het als elfde gerangschikte duo ging met 3-6, 7-5 en 3-6 onderuit tegen het Kroatisch/Spaanse koppel Ivan Dodig/Marcel Granollers, de nummers zeven van de plaatsingslijst.