Bo Bendsneyder is zondag bij de Grand Prix van Italië op de twaalfde plaats geëindigd in de Moto3.

De 18-jarige Rotterdammer reed op het circuit van Mugello lang in een kopgroep maar moest in de slotfase afhaken. Hij won voor de derde keer WK-punten.

"Als je de hele race in de kopgroep zit, wil je er ook het maximale uithalen. Ik ben niet tevreden", aldus de Nederlander na afloop van de race.

De Italiaan Andrea Migno zegevierde voor eigen publiek, vlak voor zijn landgenoot Fabio Di Giannantonio. De Spanjaard Juanfran Guevara snelde als derde over de finish.

Joan Mir, de Spaanse aanvoerder van het WK-klassement, kwam niet verder dan een zevende plaats. Bendsneyder staat na vijf races op een vijftiende plaats in de tussenstand. Hij verzamelde tot nu toe zestien punten.

Dovizioso wint MotoGP-race in Italië
140
Dovizioso wint MotoGP-race in Italië

Dovizioso

Andrea Dovizioso was de sterkste in de MotoGP. De Italiaan boekte zijn derde Grand Prix-zege ooit.

De Spaanse leider van het WK-klassement, Maverick Viñales, startte vanaf pole en werd tweede. Danilo Petrucci maakte het Italiaanse feestje compleet met een derde plek. Viñales blijft aan kop van het WK-klassement.

Zondag 11 juni is de volgende wedstrijd in de MotoGP. De Grote Prijs van Catalonië wordt dan verreden op het Circuit de Catalunya in Barcelona.