FC Twente heeft het Duitse talent Alexander Laukart aangetrokken. De 18-jarige middenvelder komt over van Borussia Dortmund, waarbij hij in het hoogste juniorenelftal speelde. Alexander Sörloth vertrekt bij FC Groningen en gaat voor het Deense FC Midtjylland spelen.

Laukart ondertekende donderdag in Enschede een contract voor drie jaar. Hij speelde eerder in de jeugd voor St. Pauli, de club uit zijn geboortestad Hamburg, en voor VfL Wolfsburg.

"Alexander is een linksbenige speler met overzicht, die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan", zei directeur Jan van Halst. 

"Hij krijgt bij FC Twente de kans om op Eredivisieniveau te laten zien wat hij kan. We zijn blij dat we een talentvolle speler als Alexander hebben weten te binden."

Sörloth

Sörloth trekt ondanks een doorlopend contract tot medio 2020 de deur achter zich dicht bij FC Groningen. Hij was niet verzekerd van een basisplaats in het elftal van trainer Ernest Faber en de club wilde daarom meewerken aan een vertrek.

De Noorse jeugdinternational kwam afgelopen seizoen 25 keer in actie voor FC Groningen, waarvan slechts zes keer als basisspeler. De spits maakte drie doelpunten in de Eredivisie. Faber gaf voorin de voorkeur aan Mimoun Mahi, Bryan Linssen en Oussama Idrissi.

Sörloth ondertekende donderdag een contract voor vier jaar bij Midtjylland. Bij die club staat ook Rafael Van der Vaart sinds afgelopen seizoen onder contract.