Yaya Touré speelt ook volgend seizoen voor Manchester City. De Ivoriaan, die in september nog in de clinch lag met trainer Josep Guardiola, heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd. Spits Radamel Falcao blijft langer bij AS Monaco.

De 34-jarige middenvelder speelt al sinds 2010 voor Manchester City. Hij won in die periode onder meer twee landstitels en de FA Cup.

Aan het begin van het seizoen leek de rol van Touré bij 'The Citizens' uitgespeeld. Zaakwaarnemer Dimitri Seluk zocht de confrontatie met trainer Guardiola omdat hij niet kon begrijpen waarom zijn cliënt niet was ingeschreven voor de Champions League.

Guardiola liet daarop weten dat hij pas weer gebruik wilde maken van Touré als de Ivoriaan zijn excuses aan zou bieden voor de uitspraken van Seluk. De Afrikaan deed dat uiteindelijk en kwam dit seizoen nog tot 25 duels, waarin hij vijf keer scoorde.

Verdienstelijk

"Yaya is een zeer verdienstelijke medewerker bij Manchester City geweest en blijft van levensbelang voor de ploeg'', zo verklaart technisch directeur Txiki Begiristain op de clubsite de contractverlenging voor de middenvelder.

"Hij is een van onze meest ervaren en populaire spelers. Hij is een centrale persoon geweest in het succes in de afgelopen zeven jaar en heeft ook volgend seizoen een belangrijke rol."

Touré, die eerder bij FC Barcelona al botste met Guardiola, heeft bij Manchester City al meer dan tweehonderd duels achter zijn naam. Verder speelde hij ruim honderd interlands voor Ivoorkust, voordat hij vorig jaar besloot te stoppen bij de nationale ploeg.

Tussen 2011 en 2014 werd Touré vier keer op rij verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar.

Falcao

In Frankrijk wist AS Monaco spits Falcao langer aan zich te binden. De 31-jarige Colombiaan verlengde zijn doorlopende contract donderdag met twee jaar tot medio 2020 .

Falcao was afgelopen seizoen met dertig doelpunten, waarvan 21 in de Ligue 1, de topschutter van het toch al zo makkelijk scorende elftal van trainer Leonardo Jardim.

Monaco betaalde vier jaar geleden een slordige zestig miljoen euro om Falcao over te nemen van Atlético Madrid. De Colombiaan liep tijdens zijn eerste seizoen een zware knieblessure op, waardoor hij het WK in Brazilië miste. 

Daarna liet hij zich twee jaar achter elkaar verhuren, aan Manchester United en Chelsea. Tijdens die Engelse avontuurtjes kon hij zijn reputatie als doelpuntenmachine niet waarmaken, maar terug bij Monaco schitterde Falcao afgelopen seizoen als vanouds.

Hij bereikte met zijn ploeg de halve finales van de Champions League, waarin Juventus te sterk was.