KAATSHEUVEL - Gereedschapfabrikant Skil keert terug in de wielersport. Het bedrijf uit Breda is de sponsor van een wielerploeg rond Bart Voskamp, zo werd woensdag in Kaatsheuvel bekendgemaakt.

De ploeg gaat door het leven als het Skil - Moser Pro Cycling Team. Behalve Voskamp komen ook Jan van Velzen en Bert Hiemstra over van Chocolade Jacques, de Belgische ploeg waar na een fusie voor het drietal geen plaats meer was.

Manager wordt Bert van der Tuuk, die lid is van het stichtingsbestuur van Team Moser-AH-Trentino. De reeds bestaande ploeg gaat onder die naam verder als opleidingsploeg. Van der Tuuk slaagde er eerder niet in voor zijn nieuwe ploeg de Pro Continentale status van de internationale wielrenunie UCI te krijgen. Ook met de continentale status wil hij met zijn team een internationaal programma gaan rijden, in afwachting van mogelijke promotie volgend jaar.

Skil was in de jaren tachtig al sponsor van een wielerploeg met daarin onder andere de vorig jaar overleden Gerrie Knetemann.

Oud-renner Gerry Takens gaat functioneren als ploegleider van het nieuwe team. Hij was al enkele jaren aan Team Moser verbonden.

Behalve Voskamp, Van Velzen en Hiemstra telt de ploeg nog drie Nederlanders: Frank Kwanten, Roel de Vries en Wouter Mol. Zij krijgen gezelschap van een Duitser, twee Belgen en vier Polen van wie Peter Mazur en Arkadiusz Wojtas de bekendsten zijn.