KAPELLEN - Addy Engels fietst het komende seizoen voor het Belgische Quick-Step. De 27-jarige wielrenner bereikte woensdag een akkoord met ploegbaas Patrick Lefevre. Engels zat sinds het verdwijnen van BankGiroLoterij zonder ploeg.

De in het Belgische Kapellen woonachtige renner reageerde bijzonder verheugd op de kans die hij bij Quick-Step krijgt. "Het voelt als een soort wedergeboorte", zei hij woensdag. Engels had zich al bijna neergelegd bij het einde van zijn loopbaan.

"Gelukkig heb ik de hele winter serieus doorgetraind en ben ik snel inzetbaar. Waarschijnlijk rijd ik op 6 februari in Italië mijn eerste wedstrijd voor Quick-Step."

Vierde Nederlander

Zaakwaarnemer Jacques Hanegraaf legde het contact met Lefevre, die met zijn ploeg in de ProTour uitkomt. De Belg besloot na enkele gesprekken Engels een eenjarig contract aan te bieden. Hij wordt daarmee de vierde Nederlander in de ploeg waarvoor Servais Knaven, Bram Tankink en Marc Lotz, een andere nieuwkomer, al uitkomen.

Quick-Step is Engels' derde werkgever in het profpeloton. Van 2000 tot en met 2003 reed hij voor Rabobank. In zijn beste jaar, 2002, werd hij 24e in de Ronde van Italië en reed hij ook de Tour. Het jaar erop kwam hij, mede door ziekte, niet tot aansprekende resultaten en werd hij bij de bankploeg overbodig. Vorig jaar beleefde hij een onopvallend seizoen bij BankGiroLoterij.

Over anderhalve week maakt hij vermoedelijk zijn rentree in de GP Etruschi bij een ploeg op het hoogste niveau. "Ik kan het nog amper geloven", aldus Engels.