MELBOURNE - Lindsay Davenport, de nummer één bij het vrouwentennis, haalde woensdag met de hakken over de sloot de halve finale van de Australian Open in Melbourne. In de kwartfinale bleef de als eerste geplaatste Amerikaanse thuisspeelster Alicia Molik met moeite de baas: 6-4 4-6 9-7.

Davenport, winnares in 2000 van de Australian Open, vindt donderdag Nathalie Dechy tegenover zich. De als 19e geplaatste Française versloeg in de andere kwartfinale Patty Schnyder uit Zwitserland met 5-7 6-1 7-5.

Davenport

In de eerste set ging er weinig fout voor Davenport en leek ze af te stevenen op een redelijk eenvoudige overwinning. De problemen begonnen aan het einde van de tweede, waarin ze plotseling fouten begon te maken. In de negende game verloor ze haar opslag. Op de dag voor haar 24e verjaardag slaagde de Australische erin een beslisende derde set af te dwingen.

Hoge temperaturen

Wegens de hoge temperaturen in de Arena, met temperaturen rond de 35 graden, kregen de speelsters een extra pauze van tien minuten toebedeeld. Op 5-4 serveerde Davenport voor de wedstrijd, maar de Australische slaagde er weer in de strijd te verlengen. Pas in de 15e game moest Molik zich gewonnen geven, toen ze zelf haar opslag verloor. Daarna maakte de nummer één geen fout meer en haalde de wedstrijd met 9-7 naar zich toe.

Ook Dechy moest hard werken voor haar geld. Ze verloor de eerste set met 7-5 van Schnyder, die vorig jaar zelf de halve finale in Melbourne haalde. Na twee en een half uur tennis bereikte de Française voor de eerste keer in haar carrière de laatste vier van een grandslamtoernooi.