UTRECHT - Technisch directeur/trainer Foeke Booy blijft nog zeker 2,5 jaar bij FC Utrecht. De clubleiding heeft het contract met de trainer in financiële zin opgewaardeerd, in ruil voor de toezegging van Booy.

De laatste tijd was er volgens voorzitter Martin Sturkenboom 'veel ruis' over externe belangstelling voor Booy.

"Die willen we graag wegnemen", zei de preses dinsdag. Op de vraag of hij in de komende 2,5 jaar zou ingaan op een aanbieding van een andere club, zei Booy dinsdag duidelijk nee. "Uit de opwaardering van mijn contract spreekt veel waardering van de club. We hebben bovendien dezelfde ambitie. Door een nieuwe sponsor en de grotere opbrengst van de tv-gelden kunnen we de selectie verbreden."

Dat gaat in de zomer gebeuren. Voor 1 maart dient FC Utrecht de begroting voor komend seizoen in. Booy zei dinsdag wel dat zijn hart meer bij het coachen ligt dan bij de functie van technisch directeur.

Voorzitter Sturkenboom gaf aan dat de nieuwe technisch manager Arno Pijpers in de toekomst zou kunnen doorgroeien. "Dat hoeft niet, maar het kan. We willen in elk geval een goede organisatie neerzetten, die niet helemaal afhankelijk mag zijn van één technisch directeur of één voorzitter."