AMSTERDAM - Nicolas Anelka verhuist van Manchester City naar Fenerbahçe. Het is nog onduidelijk of de Turken de Franse spits huren of kopen. City liet eerder weten alleen geïnteresseerd te zijn in een permanente transfer, maar Sky Sports meldt dat er sprake kan zijn van verhuur voor zes maanden tegen een vergoeding van 4,7 miljoen euro.

Anelka speelde de afgelopen tweeënhalf jaar bij Manchester City. Daarvoor speelde de aanvaller voor Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, opnieuw Paris Saint-Germain en Liverpool. Anelka stond ooit te boek als groot talent, maar gaat tegenwoordig door het leven als een 'moeilijke jongen'.

In 2000 vertrok hij, op de vlucht voor journalisten na een conflict met Real-trainer Vicente del Bosque, in de kofferbak van een auto uit Madrid. Daarna kwam het niet meer goed tussen de Koninklijke en de indertijd voor 32 miljoen euro aangetrokken spits.

Bij Manchester City heeft Anelka zijn draai de afgelopen jaren weer gevonden. Hij maakte er 37 doelpunten in 89 competitiewedstrijden. Momenteel is de spits geblesseerd aan zijn lies.