Tennis

Tennisbond stelt Eltingh aan als technisch directeur

De tennisbond heeft maandag bekendgemaakt dat Jacco Eltingh per 1 juni als technisch directeur aan de slag gaat. De voormalig dubbelspecialist is de opvolger van Jan Siemerink, die per 1 maart vertrok vanwege een "verschil van inzicht".

Eltingh wordt in zijn functie verantwoordelijk voor het beleid gericht op top- en jeugdtennis. Hieronder vallen ook de nationale selecties voor de Davis Cup, de Fed Cup, Jong Oranje en het rolstoeltennis. Hij begint parttime en treedt vanaf 1 oktober voltijds in dienst.

Algemeen bondsdirecteur Erik Poel is blij met de benoeming van Eltingh. "We zijn trots dat we Jacco hebben kunnen aanstellen. Met zijn ervaring en achtergrond zowel op als naast de baan, kan hij het stevige fundament dat er ligt bij top- en jeugdtennis verder uitbouwen", aldus Poel.

De 46-jarige Eltingh wordt bij de KNLTB herenigd met zijn voormalige dubbelpartner Paul Haarhuis, de huidige bondscoach van het Davis Cup- en het Fed Cupteam. Het duo won onder meer Wimbledon (1998), Roland Garros (1995, 1998), de Australian Open (1994, 1998) en de US Open (1994). In het enkelspel stond Eltingh in de top 20 van de wereld.

Fantastisch

Na zijn carrière als tennisprof startte Eltingh samen met Haarhuis een bedrijf, dat sinds 2002 jaarlijks de AFAS Tennis Classics.

De in het Gelderse Heerde geboren Eltingh heeft zin in zijn nieuwe functie: "Alles wat ik in dit leven heb, inclusief mijn vrouw en kinderen, heb ik aan tennis te danken."

"Het voelt fantastisch, logisch en nodig om de ervaring en kennis die ik mijn hele tennisleven en in mijn tennisbedrijven heb opgedaan nu in te zetten voor het grootste orgaan dat tennissend Nederland heeft."

Lees meer over:
Tip de redactie