ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam wil Sparta een overbruggingskrediet van maximaal twee miljoen euro verstrekken. College en wethouders reageren op een verzoek van gedegradeerde club die vreest dat geen licentie voor volgend seizoen te zullen krijgen. Daarvoor is een sluitende begroting nodig.
Sparta

Sparta kampt met een liquiditeitsprobleem. De club moet de begroting aanpassen aan de inkomsten uit de eerste divisie. De oudste club uit het betaalde voetbal wil de financiële huishouding terugbrengen met 40 procent tot ongeveer 4 miljoen euro. Naar verluidt heeft de vereniging ook nog eens een schuld van 5 miljoen euro.

Haast

Sparta heeft inmiddels de arbeidsovereenkomst met acht selectiespelers opgezegd. De club heeft inmiddels gemerkt dat veel gegadigden de gevraagde transfersom niet willen betalen. Clubs weten dat Sparta snel geld nodig heeft om de begroting rond te krijgen. Ze hopen dat de degradant in alle haast uiteindelijk met minder geld genoegen neemt.

Burgemeester en wethouders van Rotterdam willen Sparta twee miljoen euro lenen. Zo kan de club in alle rust onderhandelen. De bedoeling is dat Sparta met de verkoop van spelers de lening aflost en zoveel mogelijk schulden betaalt. De gemeente Rotterdam bespreekt de exacte voorwaarden van de lening nog met Sparta.

Pas daarna neemt de gemeenteraad uiteindelijk een besluit. De Rotterdamse wethouder van Sport Nico Jansen juicht het plan over de lening toe. Het college van burgemeester en wethouders kan zich een Rotterdam zonder Sparta niet voorstellen. Het is een club met een geweldige historie die binnen en buiten de stad over een grote aanhang beschikt.