HILVERSUM - Jorien van den Herik, de voorzitter van Feyenoord, heeft nog alle vertrouwen in trainer Ruud Gullit. Dat zei de Rotterdamse preses maandagavond in het NOS-televisieprogramma Studio Voetbal. Maar hij gaf wel toe dat "niemand had verwacht" dat zijn club er momenteel zo slecht voor zou staan.

Van den Herik: "Veertien punten achterstand op de koploper is natuurlijk veel te veel. Maar het is nog te vroeg voor een goed oordeel over Gullit. Hij heeft duidelijk tijd nodig. Maar de loep ligt er nu wel op. Ruud is geen entertainer. Ook hij wordt uiteindelijk beoordeeld op zijn prestaties."

Van den Herik noemde Gullit een emotionele trainer, die af en toe "iets te primair" reageert. "Zo is hij nu eenmaal. Maar het is niet altijd goed. Daar heb ik met hem op 3 januari op de eerste trainingsdag in het nieuwe jaar over gesproken. Kritiek uiten is prima, maar doe het dan wel intern."

Zelfkritiek

Volgens Van den Herik beschikt Gullit over voldoende zelfkritiek. Met recente uitspraken als "Waar heb ik dit aan verdiend?" of "Ik ben niet te benijden" wekte de oud-international een andere indruk. "Hij trekt zich de huidige gang van zaken juist enorm aan", benadrukte Van den Herik. "Misschien wel meer dan goed voor hem is."