LONDEN - Arsenal moet een boete betalen van 15.000 euro voor het samenwerken met een spelersagent die geen officiële licentie heeft bij de wereldvoetbalbond FIFA. De Engelse voetbalfederatie (FA) legde de Londense club ook een voorwaardelijke transferschorsing op voor twee jaar.

Volgens de FA is Arsenal bij de onderhandelingen over een contract voor de Nederlandse tiener Quincy Owusu-Abeyie in de fout gegaan. De Engelse club wilde het jeugdcontract van de talentvolle aanvaller omzetten in een volwaardige verbintenis. Daarvoor werd het Nederlandse bureau Foursports ingeschakeld, dat de zaken voor Owusu behartigt.

Arsenal verkeerde in de veronderstelling dat de dienstdoende spelersmakelaar over een FIFA-licentie beschikte. Die vergunning was echter alleen in het bezit van diens zakenpartner met wie Arsenal eerder te maken had. De Engelse club betaalde 3000 euro aan het bureau waarna de FA in actie kwam.

Indien Arsenal de komende twee jaar het transferreglement opnieuw overtreedt, dan mag de Londense club in de eerstvolgende transferperiode geen transacties afhandelen.