KITZBÜHEL - Herman Maier is bij zijn zoektocht naar overwinningen in Kitzbühel weer het juiste pad ingeslagen. De Oostenrijkse vedette vierde maandag in Kitzbühel zijn eerste zege van het seizoen. Maier was de beste op de Super-G. Het was bijna een jaar geleden dat de Oostenrijkse trots een race had gewonnen.

Afgelopen jaar in Sestrière, op het eind van het wereldbekerseizoen, was Maier voor het laatst succesvol geweest. Dat was ook een Super-G, de discipline waarin hij ook de wereldbeker veroverde. "Dit is heel onverwacht. Winnen voor dit publiek is iets moois", zei hij emotioneel. De 32-jarige voormalige tweevoudig olympisch kampioen liet op de Streifalm-piste de Amerikaan Daron Rahlves slechts 2-honderdste van een seconde achter zich.

Rahlves

Rahlves, wereldkampioen op de Super-G in 2001, maakte in Kitzbühel een spectaculaire rentree. De Amerikaan was twee weken geleden in Adelboden zwaar ten val gekomen. "Ik stond pas voor de tweede keer op de ski's sinds die klapper", toonde de Amerikaan zich opgetogen. De derde plaats was voor de Oostenrijker Fritz Strobl, die als olympisch kampioen afdaling zijn plaats in de Oostenrijkse WK-ploeg veilig stelde.

Kitzbühel

Voor Maier was het zijn vijfde zege ooit in Kitzbühel. Vier keer won hij er een Super-G, een keer was hij de beste in een afdaling. "Ik houd van deze berg", zei hij over de piste. "Ik ben hier blij mee, want het ging moeizaam de laatste tijd."

Miller

De Amerikaan Bode Miller, leider in het algemene wereldbekerklassement, kwam maandag niet verder dan de vijfde plaats. Miller verloor de leiding in het wereldbekerklassement van de Super-G aan Maier.