Kiki Bertens heeft donderdag de halve finale bereikt van het WTA-toernooi van Neurenberg. De Nederlandse versloeg op het Duitse gravel de Amerikaanse Alison Riske met 6-4 en 6-3.

De titelverdediger besliste het eerste bedrijf door haar eerste setpoint te benutten op de service van haar als vijfde geplaatste tegenstandster, 6-4. Bertens, als eerste geplaatst, maakte in de tweede set het verschil iets duidelijker, 6-3.

Bertens speelt in de halve finale tegen de ongeplaatste Japanse Misaki Doi. Bertens is de nummer één van de plaatsingslijst.

De nummer 64 van de wereldranglijst zag haar tegenstandster, Jaroslava Shvedova uit Kazachstan, wegens een blessure opgeven. Dat gebeurde nadat Doi de eerste set had gewonnen.

Roland Garros

Voor Bertens is het toernooi in Zuid-Duitsland haar laatste krachtmeting voor Roland Garros. Bij het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar, dat zondag van start gaat, schopte ze het vorig jaar verrassend tot de halve finale.

De Tsjechische qualifier Barbora Krejcikova voegde zich in Neurenberg ook bij de laatste vier. De laatste halve finaliste moet komen uit de ontmoeting tussen Sorana Cirstea en de als tweede geplaaste Yulia Putintseva.