Wielrennen

Van der Poel wint rit in Ronde van België, Roosen boekt eerste profzege

Mathieu van der Poel heeft donderdag de tweede etappe van de Ronde van België op zijn naam geschreven. De renner van Beobank-Corendon klopte Philippe Gilbert en collega-veldrijder Wout van Aert in de sprint. Timo Roosen boekte zijn eerste profzege in de Tour des Fjords.

De drie maakten deel uit van een groep van twaalf man, die in de 199 kilometer lange rit van Knokke-Heist naar Moorslede over 199 kilometer was overgebleven.

De groep koos de aanval op zo'n 25 kilometer voor de streep, maar zag in de slotkilometer het peloton heel ver terugkomen. De grote groep met leider Bryan Coquard finishte echter op ongeveer 20 seconden. Gilbert neemt, mede door drie bonificatieseconden, de leiderstrui over.

Coquard schreef woensdag de openingsrit op zijn naam door de massasprint te winnen. De Ronde van België duurt nog tot en met zondag.

Roosen

In Noorwegen schreef Roosen de tweede etappe in de Tour des Fjords op zijn naam. Voor de 24-jarige wielrenner van Lotto-Jumbo is het de eerste zege bij de profs.

Roosen, die bezig is aan zijn derde jaar bij Lotto-Jumbo, bleef in de slotfase van de rit van Gulen naar Norheimsund over 185 kilometer uit de greep van een groep van vijftien wielrenners met daarin de Belgische klassementsleider Dries van Gestel. De Nederlander staat na de zege tweede in het klassement, op 24 seconden van Van Gestel.

NUwerk

Tip de redactie