RIJSWIJK - Feyenoord dreef trainer Ruud Gullit zondag bij de hervatting van de eredivisie tot wanhoop. In de Kuip liet de club zich verrassen door Vitesse (1-2), waardoor de Rotterdammers maar liefst veertien punten achterstand hebben op koploper PSV. De Eindhovenaren wonnen wel, makkelijk met 4-0 van NAC Breda.

In Rotterdam opende Kuijt voor Feyenoord de score, maar in de laatste tien minuten toonde Vitesse veerkracht. Gluscevic maakte twee treffers. Voor PSV waren Vennegoor of Hesselink (2), Van Bommel en Penders (eigen doel) succesvol. PSV heeft nu twee punten meer dan nummer twee AZ.

De Graafschap

De Graafschap veroverde in Doetinchem drie belangrijke punten door Roda JC met 2-0 te verslaan. Van Leerdam en Van Beukering maakten de doelpunten, die in de laatste tien minuten van de wedstrijd vielen.

Heerenveen hield in Friesland degradatiekandidaat FC Den Bosch van zich af (2-1). Clubtopscorer Huntelaar en Samaras zorgden voor 2-0, waarna Cas tegenscoorde.

FC Twente

FC Twente behaalde in Tilburg een ruime overwinning op Willem II, 0-3. N'Kufo scoorde tweemaal, Culina een keer. Middenmoter FC Groningen won met dezelfde score bij ADO Den Haag. Van der Linden, Nevland en Van Gessel kwamen op het scoreformulier.

Aanvaller Rick Hoogendorp besliste zondag de Brabantse strijd tussen RBC Roosendaal en RKC Waalwijk (0-1) in het voordeel van de bezoekers. RBC, met acht punten, blijft door die nederlaag op de laatste plaats, met een punt achterstand op Den Bosch. De Graafschap heeft elf punten uit achttien competitieduels.