Daley Blind kan zijn geluk niet op na het winnen van de Europa League met Manchester United. De Nederlandse verdediger versloeg woensdag met zijn ploeg in de finale in Solna Ajax met 2-0.

"Misschien besef ik het nog niet helemaal, maar een Europese finale winnen is bijzonder", was de eerste reactie van Blind na afloop van de finale bij RTL7.

"Ik ben ontzettend trots", vervolgde de Oranje-international, die de hele wedstrijd meespeelde bij United. "Hier werken we ook keihard voor."

Manchester United kwam na achttien minuten op voorsprong via een doelpunt van Paul Pogba. Vlak na rust verdubbelde Henrikh Mkhitaryan de marge.

Fysiek sterk

"Het is niet zo dat het zomaar onze kant opvalt", zei Blind over het spel van United, dat het balbezit voornamelijk aan Ajax liet en gegroepeerd verdedigde. "Maar tactisch gezien zie je dat het goed uitpakt."

Volgens de verdediger was vooral de fysieke kracht van het middenveld van United belangrijk. "We weten dat zij voetballend sterk zijn, maar wij hebben met Fellaini en Pogba een fysiek sterk middenveld."

Manchester United won eerder dit seizoen de League Cup en de Community Shield. "Drie prijzen in een jaar. Dat is fantastisch, ik ben heel blij", jubelde Blind.