Voetbal

Jonker beseft dat mooi voetbal niet telt in play-off met Wolfsburg

Trainer Andries Jonker realiseert zich dat het niet om mooi voetbal gaat bij de play-off om promotie/degradatie tussen zijn ploeg VfL Wolfsburg en Eintracht Braunschweig.

Wolfsburg eindigde dit seizoen als zestiende in de Bundesliga en moet in een tweeluik met Braunschweig zien af te rekenen voor lijfsbehoud.

"Het gaat om strijd en de wil om te winnen", stelt Jonker woensdag op een persconferentie. "Mooi voetbal telt nu niet. Het maakt niet uit hoe we voetballen, als we maar winnen."

"Nu moeten we echt winnen. Het moet over zijn met de gedachte dat we goed zijn, maar niet winnen", vervolgt de 54-jarige Amsterdammer.

De wedstrijd tussen Wolfsburg en Braunschweig wordt in Duitsland ook gezien als de ‘Niedersachsen-derby’. Jonker weet wat een derby losmaakt bij de supporters.

Derby

"Ik ben bij meerdere derby’s geweest", vertelt de Nederlandse coach. "Kleinere derby, tussen MVV en Fortuna Sittard. Er zijn weliswaar weinig supporters, maar de emotie is net zo groot."

"Dus ik weet wat het betekent hoe een stad een derby beleeft en hoe dat gevolgen heeft voor het spelbeeld."

De heenwedstrijd wordt donderdag in Wolfsburg gespeeld. Maandag staat de return in Braunschweig op het programma.

Jonker weet in ieder geval met welke uitslag hij aan de return wil beginnen. "6-0", grapte hij. "Natuurlijk willen we een zo groot mogelijk zege boeken."

Bekijk de eindstand in de Bundesliga

Lees meer over:
Tip de redactie