MELBOURNE - Andre Agassi heeft zondag de laatste acht bereikt van de Australian Open. De bijna 35-jarige tennisroutinier uit de Verenigde Staten weerstond in de vierde ronde het onwaarschijnlijke aantal van 51 aces van zijn Zweedse opponent Joachim Johansson: 6-7 7-6 7-6 6-4.

Agassi, die het grand slam in Melbourne al vier keer won, treft in de kwartfinales titelverdediger Roger Federer. De Zwitserse nummer een van de wereld versloeg vrij eenvoudig de Cypriotische verrassing Marcos Baghdatis: 6-2 6-2 7-6.

De Zweed Thomas Johansson, drie jaar geleden de onverwachte winnaar van de Australian Open, legde het in de vierde ronde af tegen de Slowaak Dominik Hrbaty: 5-7 3-6 1-6.

Safin

De kleine Belg Olivier Rochus heeft niet kunnen stunten in de vierde ronde van de Australian Open. Hij vocht zondag in Melbourne als een leeuw tegen Marat Safin, maar de als vierde geplaatste Rus won uiteindelijk de partij en plaatste zich voor de kwartfinales. Safin liet de eerste set aan Rochus en was daarna drie keer op rij de beste in een tiebreak: 4-6 7-6 7-6 7-6.

Mauresmo

In het vrouwentoernooi plaatsten de titelkandidates Amélie Mauresmo uit Frankrijk en Maria Sjarapova en Svetlana Koeznetsova uit Rusland zich tamelijk gemakkelijk voor de kwartfinales.

Tennisster Serena Williams bereikte ook de kwartfinales. De als zevende geplaatste Amerikaanse was zondag in de vierde ronde te sterk voor de Russische Nadja Petrova. De setstanden waren 6-1 3-6 6-3.