AMSTERDAM - Met een ruime thuiszege (4-0) op NAC profiteerde PSV zaterdagavond voor eigen publiek optimaal van de misstap van AZ een dag eerder tegen NEC (1-1). De Eindhovense club staat weer alleen op kop aan de eredivisie. De voorsprong op AZ bedraagt twee punten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De van een schouderblessure herstelde Vennegoor of Hesselink maakte het eerste en tweede doelpunt van PSV. Penders schoot in eigen doel en Van Bommel bepaalde met een snel genomen vrije trap de eindstand op 4-0.

FC Twente wint ruim in Tilburg

FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen Willem II met ruime cijfers (3-0) gewonnen. N'Kufo scoorde in Tilburg twee keer voor de bezoekers uit Enschede, de derde treffer kwam op naam van Culina.

Door dit resultaat verkleinde FC Twente op de ranglijst de achterstand op de Brabanders tot één punt. Beide ploegen staan in de middenmoot.

De Graafschap boekt kostbare zege

De Graafschap heeft drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Op de eigen Vijverberg werd Roda JC met 2-0 geklopt. Ilja van Leerdam maakte tien minuten voor het einde van de wedstrijd de openingstreffer. In blessuretijd maakte Jhon van Beukering het tweede doelpunt. Voor Roda JC was het de eerste nederlaag sinds 27 oktober.

Heerenveen wint van Den Bosch

SC Heerenveen is zaterdag de tweede competitiehelft begonnen met een thuiszege op FC Den Bosch: 2-1. Huntelaar zette de Friese subtopper voor rust op voorsprong. In de tweede helft scoorde invaller Samaras 2-0. Cas maakte 2-1.