LONDEN - Chelsea heeft zaterdag de zevende competitiezege op rij geboekt. Het sterrenensemble van suikeroom Abramovitsj versloeg op eigen veld Portsmouth met 3-0. Daarmee evenaarde de Londense formatie het clubrecord.

Arjan Robben was hoofdverantwoordelijk voor de ruime overwinning. De jonge vleugelaanvaller trakteerde de 42.000 toeschouwers in de eerste helft op een galavoorstelling. Dankzij een combinatie van kracht, inzet en vernuft passeerde Robben diverse malen zijn tegenspeler en stond hij geregeld aan de basis van een Londense aanval.

Trefzeker

In de vijftiende minuut gaf de ex-PSV'er een prima voorzet die door Drogba in het doel werd gewerkt. Amper zes minuten later was Robben zelf trefzeker: 2-0. In de 39e minuut werd hij onreglementair gestuit, waarna Drogba de vrije trap achter de Portsmouth-doelman werkte: 3-0.

Robben was niet de enige Nederlander die van zich deed spreken in de 24e speelronde van de Premier League. Bergkamp wees Arsenal de weg in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Newcastle United (1-0). De spits maakte de enige treffer van de wedstrijd. Bergkamp voorkwam met de treffer dat de kloof tussen koploper Chelsea en nummer twee Arsenal groter werd dan tien punten.

Niet genoeg

Jimmy Floyd Hasselbank scoorde tweemaal voor Middlesbrough, waardoor die ploeg een 4-1-voorsprong nam in het duel met Norwich City. Die marge bleek niet genoeg. In de laatste tien minuten trof Norwich driemaal doel. Eindstand: 4-4.

Manchester

Chelsea's naaste belager, Manchester United, boekte een zege op Aston Villa. De Mancunians - zonder Ruud van Nistelrooij - konden pas twintig minuten voor tijd afstand nemen. Dankzij doelpunten van Saha (69e minuut) en Scholes (70e) werd de eindstand 3-1 in het voordeel van United. De ploeg van Alex Ferguson heeft nu vijftig punten, elf minder dan Chelsea. Arsenal heeft slechts een puntje meer dan Manchester United.

Tottenham onderuit

Tottenham Hotspur leed een dure nederlaag tegen degradatiekandidaat Crystal Palace. De ploeg van Martin Jol ging met 3-0 onderuit. Ook Liverpool leed een verrassende nederlaag. De club verloor in en tegen Southampton met 2-0. Dat was het derde verlies in een week. Eerder ging thuis het duel tegen Manchester United verloren en werd Liverpool uitgeschakeld voor de FA Cup door tweededivisieclub Burnley.